2 Aralık 2016’da çıkışını gerçekleştiren oyunda İngilizce’ye seslendirme ve arayüz desteği verilirken, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Lehçe dillerine de arayüz desteği sağlanıyor. Türkçe ise oyunda desteklenmiyor. Tek oyunculu oynanabilen oyunda VR olarak HTC Vive, Oculus Rift ve OSVR başlıkları destekleniyor ve oyunu VR şekilde oturarak oynayabiliyorsunuz.

Oyunun fragmanına bakıldığında Roller Coaster Tycoon 3’ten bu yana en iyi rollercoaster, başka bir deyişle lunapark simülatörü olabilir olarak görünüyordu. Ancak oyun çıktıktan sonra oyunu oynayan çoğu kullanıcı fragmanında gördüğü kaliteyi alamadı. (En azından güncellemeler gelene kadar)

Bu tür oyunlara merakınız varsa mutlaka Roller Coaster Tycoon 3 oynamış veya oynuyorsunuzdur. Hiçbiri değilse, mutlaka daha önce duymuşsunuzdur diyelim. İki oyunu karşılaştırdığımızda Theme Park Studio grafik yönünden bir adım öne çıkıyor. Eğer iyi bir ekran kartınız varsa su yansımaları dahil her detay düşünülmüş ve harika bir görsellik sunuluyor.

Karşılaştıracak bu oyun ayarında başka bir oyun olmadığından mecburen Roller Coaster Tycoon 3 ile karşılaştırma durumunda kalıyorum. Oynayış yönünden iki oyunu karşılaştırdığımızda bu kez kazanan taraf Roller Coaster Tycoon 3 oluyor. Roller Coaster Tycoon 3 oyununda her şey mükemmel iken Theme Park Studio‘nun halen geliştirme aşamasında olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir oyundan daha çok sanal bir park alanı gibi görünüyor. Aslında oyun olması gibi gözükse de 2017 yılında olduğumuz için herkesin beklentileri büyümüş görünüyor.

Yine iki oyunu editörü yönünden karşılaştırırsak Theme Park Studio‘nun açık ara fark ile kazandığını söylemem gerekecek. Theme Park Studio oyununun lunapark düzenleme araçları bugüne kadar gördüğümün en iyisi. Her parçayı kendi beğeninize göre düzenleyebiliyor veya parçaları birbirine ekleyerek inanılmaz esneklikler de yaratabiliyorsunuz.

Theme Park Studio-2

Oyun müziklerini ve seslerini karşılaştırmak gerekirse Theme Park Studio‘nun çok büyük bir kütüphanesi olduğunu söylemeliyim. Burada “nerde çokluk orda güzellik” ilkesi değil de tam tersi olanı devreye giriyor maalesef. Birçok ses ve müzik olmasına rağmen sanki “bu da olsun, şunu da koyalım, koy koy onu da koy nolucak” gibisinden eklenmiş tarzda müzik ve sesler oyunda bulunuyor.

Yine bunun haricinde iki oyunun arayüzlerini karşılaştırdığımızda Theme Park Studio‘nun subjektif değerlendirmem sonucu bir adım öne çıktığını söylemeliyim. Güncellemelerle harika bir oyun olacağa benziyor. Oyun ilk çıktığında birçok sorun ile birlikte kullanıcıların karşısına çıktı ve bununla birlikte çok büyük eleştirilere maruz kaldı. Bunun üzerine yapımcıların getirdiği güncellemeler, şu sıralar oyunu gayet iyi bir hale getirmiş görünüyor. Yapımcılar oyunun halen geliştirme aşamasında olduğunu ve geri bildirimler sayesinde oyunu mükemmel yapacaklarını da dile getirdiler.

Ne diyelim oyun tutkunlarını lunapark tasarımı adına Roller Coaster Tycoon serisinden kurtaran, çitayı daha yukarı çeken bir oyun olmasını diliyorum. Bu konuda ilginiz yoksa bile oyunu deneyebilir ve zevk alabilirsiniz. Evet, yüksek ihtimal!

CEVAP VER