25 Kasım 2016’da çıkışını gerçekleştiren tek oyunculu oyunda yalnızca İngilizce diline arayüz olarak destek verilmektedir. Kısmi kumanda desteği de sağlayan oyun, 18 Ocak 2017’de yeni bir güncelleme ile daha iyi bir hale geldi.

Marblize, oyun dünyasına yeni bir heyecan katan bir oyun değil. Fakat grafikleriyle 2016’nın sonunu 2017’nin başını yansıtan bir oyun olmayı başarmış. Oyunun içerisindeki animasyonlarda gayet iyi işlenmiş ve farklı mekanlarda oyunu oynayabiliyorsunuz. Her seviyede yeniden düşünmek ve yeniden keşfetmek zorundasınız, oyun ezbere ilerlemiyor. Tabi ki bunların yanında alternatif yollar bulmanız ve madalyonları da kazanmanız gerekiyor.

Herhangi bir noktada düşmeniz durumunda ölüyor ve son kaldığınız kontrol noktasından tekrar oyuna devam ediyorsunuz. Ancak öldüğünüz zaman seviye ilerlemenize yansıyor. Eğer yolunuzu bulamayacağınızı hissederseniz R tuşuna basarak son kaldığınız kontrol noktasına geri dönebiliyorsunuz ancak bu istatistiklere bir ölüm olarak geçiyor.

Marblize oyunu, insanları hem eğlenceli hem ödüllendirici hem de tehlikeli bir araştırmaya teşvik etmekte.. Gördüğünüz her blok ya da yoldan sağlam mı değil mi diye şüphe duyuyor ve deneyerek öğreniyorsunuz. Kimi zaman beliren sahte arka plan blokları ile birlikte iş daha da zor hale geliyor. Ancak sahte arka plan bloklarını çözmenin tek amacı denemek, bunun sonucunda da ölüm olabiliyor. Eğer şansınız varsa düşerken dar bir çıkıntıya denk gelerek hayatta kalabilirsiniz. Ancak o düştüğünüz yerden tekrar bulunduğunuz yere çıkabilmeniz için biraz uğraş vermeniz gerekiyor. İnsanın daha önce geçtiği yerlerden bir kez daha geçmek için çabalaması ve bunu yaparken zorlandırması insanı sinirlendiriyor. Oyun da biraz bizimle eğleniyor doğrusu. “Şşş istersen seni yukarı çıkarayım bak R’ye bas” gibisinden..

Marblize-2

Her ne kadar oyunda bu kadar sinir bozucu öğe olsa da oyunu oynarken benim sinirim bozulmadı aksine oldukça eğlendim. Tuzaklar ve geçmeniz gereken engeller diğer basit oyunlarda olduğu gibi “düğmeye bas, kapı/tuzak açılsın” mantığı ile çalışmıyor. Gerçekten bir engeli geçebilmek için bile oldukça düşünmeniz gerekebiliyor.

Bu oyundan beklemediğim düzeyde ayrıntılı bir menü düzeneğini de sahip olması benim ilgimi çeken unsurlardan birisi oldu. Oyunun belirtilen sistem gerekliliklerine göre düşük düzeydeki bir bilgisayar bile oldukça iyi grafik performansı sağlayabiliyor. En düşük grafik seçeneklerinde de oyunu denedim ve oyun o halde bile güzelliğinden bir şey kaybetmiyor. Oyunun sesini istediğiniz zaman kapatabilir, azaltabilir hatta sürekli olarak aynı parçanın çalmasını sağlayabilirsiniz. Oyun müziklerinin hepsi eleyerek seçilmiş gibi, hoş ve kulağa güzel geliyor.

Oyunu oynarken yönlendirdiğiniz “mermer”i özelleştirebilmeniz için birçok bölüm oynamanız gerekiyor. Bu bölümlerden kazandığınız madalyalar ve başarılarla birlikte 64 farklı renk kombinasyonu ve 168 farklı deseni mermerinize uygulayabiliyorsunuz. Oyundaki öğretici de oldukça anlaşılır yapılmış. Oyunun mekaniğini ve mantığını çok kısa bir sürede kavrayabiliyorsunuz. Diğer oyunlar gibi üfürükten bir öğretici değil yani..

CEVAP VER