20 Mart 2017’de çıkışını gerçekleştiren oyunda İngilizce’ye arayüz, seslendirme ve alt yazı olarak tam destek sağlanırken, İspanyolca, Rusça ve İtalyanca’ya arayüz ve alt yazı desteği sağlanıyor. Türkçe ise oyunda maalesef desteklenmiyor.

3D2 Entertainment tarafından geliştirilen, Nkidu Games Inc. tarafından yayınlanan tek kişilik 3D macera oyununda, hayal edebileceğiniz diğer her tür olduğunu çok net bir şekilde belirterek başlayacağım, ancak kesinlikle korkuyu hayal etmeyin. Çünkü korku değil. Oyunu tamamladım, en azından hikayenin sonuna ulaştım. Bu yunun bana attığı herhangi bir şey yüzünden korkmadım veya korkmadım. Atlama korkusu yok, zımni bir terör ya da en azından gerginlik yok. Bunun farkında olmalısınız ve piyasaya sürülürken nispeten dişsiz bir “atmosferik dehşet” ile karşı karşıya kalırsanız, oynamaktan hoşlanabilirsiniz.

İncelediğim oyunların herhangi birinde hikayeyi veya alt çizgiyi bozmaktan asla alışkanlık edinmememe rağmen, The Crow’s Eye oynamaya başladıktan sonraki ilk 30 dakika içinde herzaman öğrenebileceğiniz küçük ama önemli ayrıntıları güvenli bir şekilde sunabilirim. Oyun boyunca özenle keşfedeceğiniz yere, oyunun ismi açıkça bağlı. O mekanın adı Crowswood Üniversitesi. BioShock 1 ile harita (mekan) ve üslup yönünden benzer olduğunu söyleyebilirim. Crowswood’un ana antagonisti William Holtwick’tir. Andrew Ryan’ın damarında deli ve eşit derecede ölümcül bir bilim adamı.

Maalesef, grafik ayrıntıları, oyun mekaniği içerisinde mevcut olan parlatmanın veya seviye düzeyini takip edemez. Ben, Unity 5 Engine’in iddialı geliştiriciler tarafından sınırlarına kadar gerilmiş olduğunu görmekten mutluluk duyarım, ancak The Crow’s Eye’da kullanılan dokular ve özellikler hem aşırı derecede abartılı bir şekilde kullanılmış hem de ayrıntılara önem verilmemiş. Bu çelişki, oyunda dikkat çeken bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu maksimuma çıkardığımda bile dokuların netleşmediğini gördüm.

Ekran görüntüleri bildirdiğim kadarıyla hiç değişmeyen görünen çözünürlük seçeneği daha garipti. Ekran çözünürlüğü değişmedi ve sadece oyunun nesneleri 1920×1080 ile 2560×1440 veya 3840×2160 seçeneklerinden etkileniyordu. Ekran ve nesne çözünürlüğünü tam 4 K’de çalıştırırken FPS hep yerde seyretti. Oyunun bu versiyonuna performans ayarlamaları ya da düzeltmeleri yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Kötü grafiklerden sonra, seslerden bahsetmek istiyorum. Sesler, bana oldukça muazzam geldi. Steam’da ayrı olarak da satın alınabilen ve pürüzsüz cazdan ürkütücü enstrümanlara kadar değişen 33 parçadan oluşan birinci sınıf bir soundtrack. Müzikler gerçekten mükemmel kullanılmış.

Nadiren doğrudan diğer karakterlerle etkileşimde bulunduğunuz bir oyun için, en azından konuştukları sözcükler, telaffuz ve ses tonuyla ilgili bakış açılarından, kahramanı vasıflı bir şekilde kandırmaya, alay etmeye, alay etmeye ve kandırmaya çalışıyor. Farkındayım, pek açıklayıcı olmadı ancak olaylar bu şekilde gelişiyor.

The Crow's Eye

7.2

Oynanış

8.0/10

Zorluk

8.0/10

Grafik

6.0/10

Hikaye

8.0/10

Fiyat

6.0/10

Performans

7.0/10

Güçlü Yanları

  • Sesler
  • Atmosfer
  • Sürükleyicilik

Zayıf Yanları

  • Grafikler
  • Dokular

CEVAP VER