Çıktığı günden yana büyük teknik sorunlar ile karşılaşılan ve oyuncuların büyük tepkisini alan Mafia 3‘ün yeni güncellemesi ile Nvidia ekran kartlarındaki performansı %11 artıyor. Bu güncelleme ile oyunu bilgisayarda oynamayı tercih edenler için oyun daha optimize hale gelecek.

Senelerdir beklenen ve yeni bir yapımcı stüdyosu ile Hangar 13 tarafından geliştirilen, 2K Games tarafından piyasaya sürülen oyun çıktığı gün 30 FPS kilidine takılmıştı. Daha sonra yeni bir güncelleme gelmiş ve bu kilit kaldırılmıştı. Ancak oyun ile ilgili sorunlar bununla bitmedi.

mafia-iii-555x328-06

Çıkışı verilen tarihe uymak için aceleyle yapılan Mafia 3‘de bulunan hatalar, oyunun en sıkı hayranlarını bile üzecek seviyedeydi. Bu durum karşısında Hangar 13, 2K Games’in kendilerini acele ettirdiğini öne sürerek onları suçlamıştı.

Ancak bu karşılıklı atışmalara rağmen yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme oyunun arayüzünü, ışıklandırma hatalarını ve performans hatalarını düzeltiyor. Aynı zamanda bu güncelleme ile NVIDIA ekran kartına sahip bilgisayardaki oyun performansı minimum %11 maksimum %15 arasında artıyor.

Oyunun grafiğinin boğukluğu ve çok fazla ışıklandırma ile göz yoran hatalar düzeltilirken, grafikte indirgendi ve bir miktar downgrade çalışması yapıldı. Bu çalışmalarla birlikte oyun daha stabil bir hale gelmiş oldu.

Yeni gelen güncellemeye Steam üzerinden erişebiliyorsunuz. Güncellemeye rağmen halen işlemcinin fazla ısınma sorunu devam ederken bunu önümüzdeki günlerde çözeceklerini düşünüyorum.

CEVAP VER