X

Rehber: Oyunlarda Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bir yeni oyun rehberi içeriğimiz ile daha sizlerle beraberiz. Sürekli sistem gereksinimleri ile ilgili haberler paylaşıyoruz. Yeni yazımızda ise sistem gereksinimlerinin ne olduğu hakkında bilmeyenler için detaylı bilgiler vereceğiz.

Örneğin A adlı bir oyun düşünelim. ‘A Sistem Gereksinimleri’ dediğimizde A oyununun sistem gereksinimlerini kastediyoruz ve sistem kelimesinden kasıt bilgisayar cihazınızdır. Bilgisayarınızın donanım ve yazılım özelliklerini ifade eder. Sisteminizde 512 MB RAM olduğunu farzedelim. Eğer A oyununun minimum sistem gereksinimlerinde 1 GB RAM ifadesi varsa sisteminizde 1 GB RAM’den daha az bulunuyorsa o oyun sizin bilgisayarınızda sağlıklı çalışmayacak demektir. Fakat önerilen sistem gereksinimleri 1 GB, minimum sistem gereksinimlerinde ise 512 MB RAM yazıyorsa o halde oyunu minimum ayarlarda açabilirsiniz fakat yüksek ayarlarda açamazsınız demektir.

Yukarıda RAM donanımından örnek verdim fakat tabii daha pek çok donanımınız da önem taşıyor. Oyunları açarken özellikle grafik kartı çok önemlidir. Eğer 1 GB VRAM’e sahip paylaşımsız grafik kartı ibaresi geçiyorsa o halde aynı gücü taşımayan paylaşımlı grafik kartı ile o oyunu açamazsınız.

İşlemci donanımı da yine oldukça önemlidir. Örneğin ‘Intel i3 herhangi bir işlemci veya seviyesinde AMD işlemci’ ibaresi var ise bu ikisinin daha altında bir işlemci kullanmanız  sağlıklı görülmemektedir.

Sistem gereksinimleri konusunda yazılım tarafında ise işletim sistemi önemlidir.  Mesela minimum sistem gereksinimlerinde Windows 7 64 Bit yazıyorsa o oyunu Windows XP ile açmanız mümkün değildir veya Windows 7 32 Bit ile çalıştıramazsınız.

Persus Versus Monster Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kategoriler: Oyun Rehberleri
Emre BEY:
İlgili Konular