7 Mart 2017’de çıkışını gerçekleştiren oyunda, İngilizce ve Japonca’ya arayüz, seslendirme ve alt yazı olarak tam destek sağlanırken, Türkçe dahil başka hiçbir dil maalesef oyunda desteklenmemektedir.

Oyunun Playstation 4 versiyonunda 100 saati geçik bir süre geçirdiğimi belirterek yazıya belirtmek istiyorum.

Atölye serileri için yeni olanlar, yani bu seriyi hiç oynamamış olanların direkt bu oyunu satın almasını doğru bulmuyorum. Öncelikle diğer oyunları oynamalısınız, zaten incelemeleri kontrol ederseniz diğer Atölye serisi oyunları da incelemiştim. Bu oyunda da normal olarak diğer oyunlarla birçok benzer yön karşımıza çıkıyor.

Atelier Firis’in Sophie’den farklı temel yönlerinden bahsetmek gerekirse, hızlı seyehat yerine bütün dünya haritasını yürüyerek kat etmeye çalışıyoruz. Hızla sürat edebiliyoruz ancak diğer ulaşım yöntemleri oyunun ilerisinde açılıyor.

Dünya haritasının her alanı bir önceki oyundan çok daha büyük.

(Sophie’nin dünya sistemi: Dünya haritasında varış yerini seçin, ardından birden fazla bölümle “zindan taraması” yapın.)
(Firis’in dünya sistemi: Açık dünya araştırması)

Seyahat ederken, her seferden sonra evinize / atölyenizin / zanaat odanızı taşımanız gereken ev şehirleri alıştığımız aksine bu oyunda yok.

Yapboz ve simya sistemi oyunda eski serilere nazaran korunuyor ancak mekanikte birkaç değişiklik görünüyor. Savaş sisteminin değiştirildiği de görülüyor ancak pek ayrıntıya girmem doğru olmayacak.

Ana hikaye 2 bölüme ayrılmıştır, ilk bölüm bir zaman sınırı ile açık bir hedefe sahiptir, ancak oldukça kolay olduğu için fazla heyecan yaparak oynamanızı tavsiye etmiyorum.

İkinci yarıda zaman sınırlaması yoktur ve oyuncunun keşif ve araştırmalarda tam bir özgürlük kazandırır.

Atelier Sophie’ye kıyasla daha iyi olduğunu düşünüyorum:
Temelde gerçek bir açık dünya keşif sistemine dönüştüğü için tüm dünya birbirine çok bağlı hissediyor.

Atölyenizi / evinizi yanınızda taşımak gibi bir özellik keşfi daha açık ve özgür hissettiriyor, geri çekilme ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve keşif “akışını” bozan bir ana şehre / yerleşime geri dönüyor.

Ayrıca, bu oyunun müziklerini de bir önceki oyun olan Sophie’den daha iyi olduğunu ve bana daha eğlenceli geldiğini söylemeliyim. Derinlemesine simya / ustalıkla çalışıldığında çok faydalı olan el işleri sistemi, harika dünya araştırması ve bunu yaparken yine harika yolculuk hissi, harika ses efektleri ve canlı seslerin verdiği güzellik, oyunun en öne çıkan yönleri olarak karşımıza çıkıyor.

Atelier Sophie’yi sevdiyseniz bu oyunu daha çok sevebileceğinizi söyleyebilirim. Fiyatı biraz yüksek olsa da böyle bir oyuna değeceği kanısındayım.

Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey

8

Oynanış

8.0/10

Zorluk

7.0/10

Grafik

9.0/10

Hikaye

9.0/10

Fiyat

7.0/10

Performans

8.0/10

Güçlü Yanları

  • Bir önceki oyundan daha iyi
  • Geliştirilmiş sistemler
  • Savaş mekaniği

Zayıf Yanları

  • Fiyatı

CEVAP VER