25 Ocak 2017’de çıkışını gerçekleştiren oyunda, İngilizce’ye arayüz, seslendirme ve alt yazı olarak tam destek sağlanırken Basitleştirilmiş Çince’ye arayüz desteği sağlanıyor. Oyunda Türkçe ve diğer diller desteklenmiyor.

Oyunu kısaca özetlememiz gerekirse: yarış simülasyonu, bilim kurgu ayarı, zor ama ödüllendirici ve derin bir oyun diyebiliriz. Bu oyunu yaklaşık birkaç hafta oynadım. Oyunda fizik ve kontroller harika, kullanım şekilleri nüanslı, karmaşık ve evet varsayımım: gerçekçi. Hepsi bilim kurgu olmasına rağmen, gerçekten bir simülasyonun içindeymişiz havasını veriyor. Oyunun başında sert ve affedici olmamasına – öğrenme eğrisi gerçekten oldukça dik. Ancak bir kere denetimleri asmanız ve beğeninize göre bir sıyırıcı nasıl yapılacağını öğrenmeniz halinde, oyundan muhteşem zevk almaya başlıyorsunuz.

Bir otomobil kullanmaya kıyasla, kontroller durgun ve kesin değildir. Bir şey harekete geçirildiğinde, momentum belli derecede ilerlemeye devam ediyor. Gereksiz girdiler sarmal kontrolden hızlı şekilde çıkar, bu nedenle iletken bir şekilde iletken bir dokunuşa gereksinim duyarsınız. Makineyi ayarlama ve değiştirme nispeten sezgiseldir ve nedeni ve etkisi çoğunlukla benim için mantıklı görünmektedir. Saatlerce yarışmacılarımı eğitmek ve ayarlamak uğraştım ancak hala oyunun sistemini ve ayrıntılarını tam kavramış değilim. Fütüristik parçalar ve işlevleri bilimkurgu olmasına rağmen günümüzün gerçek yaşamına oldukça yakın.

Bu oyun paranıza değer mi? Evet. Oyun, gerçekçi fizik ile geleneksel yarışçıların bir karışımıdır ve hava hızını ve dolayısıyla hava hızını değiştirme kabiliyetindedir. Oyun o kadar iyi ki sizi geçmiş dönemdeki yarışları adeta yaşatıyor. Vektör 36, kimi zaman da bize gerçek olması neredeyse imkansız düzeyde bir gerçeklik yaşatıyor. Anlam bozukluğu olduğunun farkındayım ama sanırım bunu tarif etmenin başka bir yolu yok. Oyun oynayışı yönünden 10 üzerinden puan vermemiz gerekirse bu 9 belki de daha yüksek olurdu. Grafikleri de beğensem de ona 7 puan verirdim.

Oyundaki sesler hakkında rapor edebileceğim pek bir şey yok. Aslında sesler mükemmel ve gerçekçi. Bu yüzden söylenecek pek bir şey kalmıyor ve yine sese 10 üzerinden puan vermem gerekirse benim puanım 8 olurdu. Bahsettiğim harika atmosferi ve hız duygusunu yaşamak için, VR ile oynamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Onun haricinde de oyunun içine girebilecek ancak yeteri kadar hissedemeyeceksiniz düşüncesindeyim.

Özellikle 1000 km / s hızında giderken, yanan alev bulutları ile yerden 10 metre uzaktayken ve uçurumların üzerine düşecekken kurtulabilmeniz için verdiğiniz çabayı kamera kaydına almayı tavsiye ediyorum. Sanırım Youtube’da binlerce kez izlenebilirsiniz.

Bu gerçekten eşsiz bir yarış oyunu ve muhtemelen newton fiziği kullanan ilk oyunu. 5 farklı hız katmanında geniş, açık arazilerde yarışlar, örneğin yıldız savaşlarında yarışlar bile görebiliyoruz. Çoğu yarış oyununda sadece sol + sağdan kumanda edebilirsiniz. Vector 36’da dikey olarak yukarı ve aşağı olarak kumanda etmeniz mümkün. Bu da oyunu diğer oyunlara nazaran daha zor yapıyor.

CEVAP VER